OFERTE RECENTE
You are here: Home / Circuite Exotice / Skt. Petersburg – Helsinki – Tallinn
Skt. Petersburg – Helsinki – Tallinn

Skt. Petersburg – Helsinki – Tallinn

Program circuit 2013   860 €/ pers in DBL

Bucuresti   26 Iunie    7 zile   Minim 50%

 

 

 

Finlanda

Limba oficiala: finlandeza si suedeza

Moneda oficiala: euro

Ora locala: GMT + 3 ore

Bucatarie nationala: In ultimul timp bucataria traditionala finlandeza a revenit in forta, fiind foarte apreciata atat de localnici, cat si de turisti, datorita prospetimii ingredientelor si mai ales a combinatiilor indraznete. Pestele este omniprezent in meniuri, ceea ce nu este deloc ciudat pentru o tara cu mii de lacuri si acces la mare. In afara pestelui se mananca mult ciuperci si diverse fructe de padure.

Clima: Clima Finlandei este influentata in principal de catre Curentul Golfului, un curent oceanic cald care trece prin vestul coastei norvegiene. Temperaturile din iunie sunt in medie 13 – 17 grade Celsius.

Rusia

Limba oficiala: rusa

Moneda oficiala: rubla

Ora locala: GMT + 3 ore

Bucatarie nationala: Mancarea ruseasca este una din cele mai variate din lume. Nelipsite din meniul rusesc sunt supele (reci sau fierbinti), mancarurile cu carne urmate invariabil de o bautura traditionala. Specificul bucatariei rusesti: o mancare abundenta si consistenta, cu un bogat sortiment de gustari picante. Varza, ceapa si coltunasii sunt la mare cinste. Smantana este servita separat sau ca adaos in diferite preparate. Nu numai la micul dejun, ci la orice ora din zi si dupa orice masa, este bine venit ceaiul rusesc.

Clima: Clima este umeda continentala in sud, in Rusia europeana; subartica in Siberia, pana la climatul de tundra in zona polara; verile variaza de la foarte calduroase in stepa la racoroase de-a lungul coastei Oceanului Artic.

 

 

 

 

Va invitam sa va bucurati de fenomenul astronomic unic al „noptilor albe”, sa descoperiti Sankt Petersburgul, „Capitala Nordului” asa cum este denumit orasul fondat de Petru cel Mare pe Neva, sa va imbogatiti cu diversitatea comorilor culturale ale Rusiei de ieri si de astazi, sa pasiti pe urmele istoriei in centrul orasului care astazi face parte din patrimoniul universal UNESCO, sa strabateti apoi drumul catre civilizatia nordica oferita de capitala Finlandei, Helsinki si sa va relaxati in cetatea medievala a pitorescului orasel Tallinn, capitala Estoniei.

 

Ziua 1 – 26.06.2013: Bucuresti – Sankt Petersburg

Intalnire cu conducatorul de grup la aeroportul Henri Coanda, la ora 08:15 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare cu zborul companiei Turkish Airlines TK 1044 (10:15/11:40) spre Istanbul si mai departe spre Sankt Petersburg cu zborul TK 401 (13:25/17:50). Sosire la Sankt Petersburg, oras fondat de Petru cel Mare in anul 1703 ca o “fereastra catre Europa”, fiind la acea data a doua capitala a Imperiului Rus, pana in anul 1918. Intalnire cu ghidul local.Transfer in oras si pentru a intra in atmosfera “noptilor albe”, vom porni intr-un tur panoramic (3 ore cu autocar si ghid local): Bulevardul Al. Nevsky, Piata Palatului de Iarna (locul de desfasurare a unor importante momente din istoria Rusiei), Amiralitatea, fluviul Neva cu podurile care se ridica noaptea, Catedrala Sf. Isaac, Crucisatorul Aurora, Piata Senatului, Fortareata Petru si Pavel, Monumentul lui Petru cel Mare, Catedrala Fecioarei din Kazan. Cazare la Hotelul Park Inn Pribaltyskaya 4* (sau similar), situat pe malul Golfului Finic, in apropierea statiei de metrou.

Ziua 2 – 27.06.2013: Sankt Petersburg

Mic dejun. Insotiti de ghidul local vom vizita astazi Muzeul Ermitaj (10:00 – 13:00, intrarea inclusa), unul dintre cele mai mari si mai bogate muzee din lume, cu peste 3 milioane de piese, provenite din toate colturile lumii. Intoarcere la hotel. Dupa amiaza libera. Seara, optional, se poate organiza o plimbare pe canale pentru a surprinde spectacolul unic al ridicarii si coborarii podurilor. Cazare.

 

Ziua 3 – 28.06.2013: Sankt Petersburg – Tarskoe Selo – Pavlovsk

Mic dejun. Posibilitate de excursie optionala de 8 ore la Satul Puskin (Tarskoe Selo), resedinta de vara preferata a marilor femei de pe tronul Rusiei: Ecaterina I a primit in dar acest tinut de la sotul sau Petru cel Mare, iar fiica sa, Elisabeta, a construit aici un minunat palat in stil baroc, vopsit in albastru si alb. Imparateasa Ecaterina a II-a, a petrecut mult timp in aceste locuri, unde numerosi artisti si arhitecti europeni renumiti au creat interioarele si pavilioanele. Sute de poeti rusi, de la Puskin la Ahmatova, s-au inspirat din frumusetea acestui domeniu regal. Palatul este un simbol al Rusiei seculare, al puterii imperiale, al culturii si felului de viata rus din secolele de aur. Palatul este o bijuterie:

 

dincolo de portile aurite, treci de peluzele tunse, urci si intri din sala in sala, prin saloane

cu pereti pinacoteca, cu mobilier sculptat si tavane care adapostesc vechile costume ale nobilimii si alte obiecte decorative de valoare. Rusia imperiala, culta si pretentioasa o “regasim” in Marea Sala a Balului, o incapere cu peretii si tavanul aurite in care lumina este multiplicata de oglinzi. Cea mai uimitoare dintre atractiile de aici este insa “camera de chihlimbar”, faurita din 10.000 kg de placi de chihlimbar, poleite cu foita de aur, creata de catre artizanii germani si rusi, la inceputul secolului al XVIII-lea, oferita de catre regele Prusiei, Friedrich Wilhelm I, aliatului sau rus, tarul Petru cel Mare, in anul 1716. Asupra acestui tezaur planeaza misterul disparitiei, fiind cautat cu ravna de catre vanatorii de comori deoarece acesta a fost ascuns odata cu bombardamentele aliatilor asupra Germaniei, disparand fara urma. Reconstituirea ei a costat statul rus o avere. Dar totul a trebuit sa fie gata la timp, pentru ca Vladimir Putin a invitat recent, la sarbatorirea a 300 de ani de la fondarea orasului in care s-a nascut – Sankt Petersburg – liderii intregii lumi, aici, unde sovieticii par sa nu fi existat niciodata. Ziua continua cu vizitarea Palatului Pavlovsk, construit de imparateasa Ecaterina pentru fiul ei, viitorul imparat Pavel I, unde se poate admira si una dintre cele mai impresionante gradini in stil englezesc din Europa. (tarif informativ: 65 euro valabil pentru minimum 15 participanti). Cazare.

 

Ziua 4 – 29.06.2013: Sankt Petersburg – Peterhof – Helsinki

Mic dejun. Posibilitate de excursie optionala cu o durata de 4 ore la Petrodvoret (Peterhof), unde se viziteaza Palatul construit de Petru cel Mare, pe tarmul Golfului Finic, resedinta oficiala imperiala de vara pana in anul 1917, cunoscut si sub numele de “Capitala Fantanilor”, dupa modelul de la Versailles. Marele Palat, Parcul Iubirii, fantanile si cascadele constituie un magnific ansamblu inchinat victoriilor militare ale lui Petru cel Mare si glorioasei armate navale rusesti. (tarif informativ: 50 euro/pers. valabil pentru minimum 20 participanti). Seara, transfer de la hotel la gara pentru plecarea spre Helsinki, cu trenul de mare viteza “Allegro” (fabricat in Franta, vagon cl. a II-a, cu locuri ca in avion). Sosire si transfer, pentru cazare la Hotel Cumullus Hakaniemi 4*(sau similar).

 

Ziua 5 – 30.06.2013: Helsinki

Mic dejun. Tur panoramic de 3 ore (cu autocar si ghid local) al orasului Helsinki, fondat in anul 1550 de Gustavus Vasa, regele Suediei, tara cu care Finlanda a convietuit multe secole, trecand apoi sub dominatie ruseasca, pana sa-si dobandeasca independenta in anul 1917. Turul include: centrul istoric si Piata Senatului, Universitatea si biblioteca sa, Catedrala Alba, Casa Sederholm, pitoreasca piata de marfuri, Primaria, Parlamentul, cartierul diplomatic, Muzeul de Arta Contemporana, cladirea salii de concerte Finlandia Hall, Opera, Stadionul Olimpic, Monumentul lui Sibelius si Biserica Temppeliaukio, construita in stanca. Dupa amiaza libera. Cazare.

 

Ziua 6 – 01.07.2013: Helsinki – Tallinn – Helsinki

 

Mic dejun. Posibilitate de excursie optionala de 1 zi la Tallinn, capitala Estoniei, situata la 80 km distanta de Helsinki. Dimineata, transfer in port si plecare cu ferry rapid sore Tallin. Turul de oras de 3 ore se va face insotiti de ghidul local, atat cu autocarul cat si pietonal. Timp liber pentru plimbari si cumparaturi. Partea veche a orasului medieval hanseatic, foarte bine conservata, a fost declarata Patrimoniu Mondial UNESCO in anul 1997 (tarif informativ: 75 euro/pers. valabil pentru minimum 20 participanti). Dupa-amiaza, intoarcere spre Helsinki cu ferry boat. Transfer la hotel. Cazare.

 

Ziua 7 – 02.07.2013: Helsinki – Bucuresti

Mic dejun. Dimineata libera pentru vizite individuale sau ultimele cumparaturi. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Turkish Airlines spre Istanbul, zbor TK 1762 (13:20/16:45) si mai departe spre Bucuresti, cu zborul TK 1045 (19:25/20:50).

 

 

 

 

 

- Transport cu avionul pe rutele Bucuresti – Istanbul – Sankt Petersburg si Helsinki – Isranbul – Bucuresti;

- Transport cu trenul de mare viteza de la Sankt Petersburg la Helsinki ( vagon clasa a II-a ) ;

- 3 nopti cazare cu mic dejun bufet la Skt. Petersburg in hotel de 4* ;

- 3 nopti cazare cu mic dejun bufet la Helsinki in hotel de 4* ;

- Transferurile si tururile mentionate in program;

- Taxele de intrare la obiectivele mentionate in program;

- Ghizi locali;

- Conducator roman de grup;

-Asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism;

 

 

 

 

 

- Taxele de aeroport: 210 €/pers. (pot suferi modificari pana la data plecarii si se achita la agentie);

- Taxa viza Rusia: 50 €/ pers.. care se plateste la agentie;

- Alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.;

- Bacsisuri: 30 € pentru ghizi si soferi, nu si pentru bagajisti (care se achita conducatorului de grup cel tarziu la sosirea in Skt. Petersburg);

- Excursiile optionale;

-Asigurarea medicala obligatorie;

-Asigurarea storno (agentia recomanda incheierea unei asigurari storno);

 

 

 

 

 

 

 

 

• Supliment single: 240 €.

 

 

• tariful este valabil pt. un grup minim de 30 turisti; pt. 25-29 turisti, tariful se majoreaza cu 30 €/ pers.; pt. 20-24 turisti, tariful se majoreaza cu 60 €/pers.

 

Actele necesare

• pasaport valabil minim 6 luni de la incheierea calatoriei

• pasaportul trebuie sa contina minimum 2 pagini libere

• 1 fotografie color tip pasaport

• asigurare medicala (original + copie)

 

Conditii de inscriere:

• inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans minim de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor

• diferenta de 50 %, se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii

• turistul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice

 

Observatii:

• conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

• agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

• agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

• cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

• clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

• distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup

• daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program

• agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

• in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

• asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor

• agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

• conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora.

• excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

• agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza)

• in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

• copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti

• copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual sau trebuie trecuti pe pasaportul parintilor

• va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatorie

• c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

• prezentul document constituie anexa la « Contractul de prestari servicii turistice ».

 

Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii.

 

www.pdf24.org    Expediere articol ca PDF   

About admin

One comment

  1. Molto bello il blog… per

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top
shared on wplocker.com