OFERTE RECENTE
You are here: Home / Circuite Exotice / PERU & NAZCA & AMAZON – BOLIVIA
PERU & NAZCA & AMAZON – BOLIVIA

PERU & NAZCA & AMAZON – BOLIVIA

Program Circuit 2013  995 € +  2395 $ / pers in DBL     (echivalent a 1805 €)*

Bucuresti   02 noiembrie   16 zile    Minim 50%

Peru

Limba oficiala: spaniola

Ora locala: GMT -5

Moneda nationala: nuevo sol

Bucataria nationala: Dintre mancarurile traditionale peruane, cele mai cunoscute sunt: Chicharrones – un fel de jumari preparate din carne de porc grasa, dar si din peste. Anticucho – frigarui din inima de vita. La papa relleno – cartofi umpluti cu carne, ceapa, masline, oua rascoapte si stafide. Se prepara multe mancaruri pe baza de orez dar si porumb.

Clima: Peru, spre deosebire de alte tari din zona ecuatoriala, nu are o clima exclusiv tropicala; influenta muntilor Anzi si curentul Humboldt sunt cauza unei mari diversitati climatice in interiorul tarii.

Bolivia

Limba oficiala : spaniola

Ora locala: GMT -4

Moneda nationala: boliviano

Bucataria nationala: Gastronomia traditionala Boliviana ofera o mare varietate de arome si ingrediente, mancarurile traditionale fiind: picante de pollo, pui in sos picant salsa cu orez sau yucca, sopa de mani, o supa densa de alune si masaco iar bauturile traditionale: mocochinchi, din piersici fierte cu miere, chichi, bautura alcoolica din porumb alb fermentat si somo, o bautura din porumb servita rece.

Clima: Bolivia este in intregime situata intre tropice, dar inaltimile variate determina variatii considerabile ale climatului. Pe marile inaltimi clima este rece si uscata, dar in general sanatoasa, in ciuda vanturilor taioase, uscaciunii atmosferei si a extremelor temperaturilor zilnice.

Va invitam sa traiti o experienta de cunoastere „andina”, unica, pasind pe urmele enigmaticei civilizatii Tiahunacao, sa descoperiti comorile incredibile lasate de civilizatia imperiului Inca, viata populatiei quechua si ayamara, misterele desenelor gigantice de la Nazca, fascinanta lume a junglei Amazonului, lacul sacru Titicaca, singurul lac navigabil aflat la cea mai mare altitudine din lume, precum si spectaculoasa asezare a orasului La Paz din Bolivia.

 

ZIUA 1 / 02.11.2013: BUCURESTI – LIMA

Intalnire cu conducatorul de grup la aeroportul international Henri Coanda, la ora 04:00. Plecare spre Amsterdam cu zborul companiei KL 1372 ( 06:00 / 08:05 ) si mai departe spre Lima cu zborul KL 743 (12:25 / 19:10). Sosire la Lima, supranumit “orasul regilor”, fondat in anul 1535 de Francisco Pizzaro. Asistenta la aeroport, transfer si cazare la hotelul Casa Andina Select 4* (sau similar).

 

ZIUA 2 / 03.11.2013: LIMA – PARASCAS – NAZCA

Mic dejun. Plecare la ora 03:30 catre peninsula Paracas. Excursie cu salupa in Insulele Ballestas din Rezervatia Naturala Parascas, un Galapagos in miniatura, unde se pot vedea lei de mare, pelicani, cormorani cu picioare rosii, pinguini Humboldt si pasari marine ( peste 200 de varietati de pasari ). La intoarcere, din barca, se poate vedea “Candelabrul”, un desen enigmatic, urias, care ne trimite cu gandul la desenele de la Nazca. Sosire la Nazca. Dupa amiaza, transfer la aeroportul de la Nazca pentru un zbor de 45 minute deasupra enigmaticelor “Linii”, schite enorme de animale, pasari si figuri geometrice, care continua sa dainuie gravate in desert si care nu pot fi vazute decat de la inaltime. Cina la restaurantul El Abra Basca. Cazare la hotelul Majoro 3* (sau similar).

 

ZIUA 3 / 04.11.2013: NAZCA – AREQUIPA

Mic dejun.Plecare cu autocarul la Arequipa, strabatand o regiune cu vai largi si zone desertice dealungul coastei Pacificului. Sosire la Arequipa, supranumit “orasul alb”. Cina si cazare la hotelul Crismar 3* ( sau similar ).

 

ZIUA 4 / 05.11.2013: AREQUIPA – PUNO

Mic dejun. Incepem turul de oras cu vizita la Manastirea Santa Catalina, un “mic orasel”, construit in sec. XVII si deschis publicului abia in 1970, dupa ce a fost inchis 400 de ani, Plaza de Armas, Biserica Iezuita “Compania”, cu frumoasa ei capela, Biserica San Francisco si cartierele tipice Cayma si Yanahuara, de unde se poate admira o frumoasa panorama a vulcanului Misti. Plecare cu autocarul la Puno. Dupa amiaza, continuare cu autocarul la Puno. Sosire.Cina si cazare la hotelul Eco Inn 3*( sau similar).

 

ZIUA 5 / 06.11.2013: PUNO –COPACABANA – INSULA SOARELUI – LA PAZ

Mic dejun. Plecare cu autocarul spre La Paz. Oprire la Chucuito, unde se viziteaza templul fertilitatii numit Inca Ullo (sculpturi in piatra sub forma de falus uman).

 

In drum se mai viziteaza satele Juli si Pomata, cunoscute prin templele lor. Se traverseaza podul international dintre Peru si Bolivia. Traseul continua prin nemarginitele intinderi ale colinelor boliviene strajuite de varfurile maiestoase ale Cordilierilor. Vizita la Copacabana, localitate care in afara faptului ca se afla situata intr-o frumoasa zona geografica, este si un important centru de pelerinaj religios, unde se pastreaza vie cultura stramosilor Aymaras. Vizita la Insula Soarelui, situata la o ora distanta de Copacabana, mic port la lacul Titicaca, pe care se afla numeroase vestigii arheologice precum Templul Pilkokaina, Scara Sfanta si Labirintul Chicana. Dejun la un restaurant. de la Insula Soarelui.Sosire la La Paz, capitala Boliviei. Cazare la hotelul Ritz 5* (sau similar).

 

ZIUA 6 / 07.11.2013: LA PAZ

Mic dejun. Vizitarea celei mai inalte capitale din lume, adapostita in peisajul dramatic al muntilor, sub forma unui amfiteatru, in cavitatea unui stravechi crater, imprejmuit de un grandios arc de montan, unde se remarca Masivul Illimani, acoperit de ghetari. Turul de oras include Piata Murillo, templul Sf. Francisc si Targul vrajitoarelor. Urmeaza o incursiune in Valea Lunii, unde vom intalni un peisaj similar cu cel de pe luna, format in decursul timpului prin eroziune. Pranz la restaurantul “Tipico”. Intoarcere la hotel. Cina si cazare la hotel Ritz 5* ( sau similar ).

 

ZIUA 7 / 08.11.2013: LA PAZ – TIAWANAKU –LACUL TITICACA – PUNO

Mic dejun. Plecare cu autocarul spre Puno in Peru. Oprire la Tiawanacu: o mare asezare pre-inca, centru al culturii antice Tiawanacu, considerata capitala arheologica a Boliviei. Vizitam piata principala, templele si faimoasa “Puerta del Sol”.Continuam spre Peru cu vizitarea pietei taranesti din localitatea Desaguadero. Sosire dupa-amiaza la Puno. Excursie cu salupa pe lacul Titicaca pentru a admira insulele plutitoare ale populatiei Uro. Aceste asezari stravechi ale locuitorilor lacului, cunoscuti si ca “tribul apei”, sunt in realitate insule artificiale, construite dintr-o specie de trestie numita “totora”, din care isi mai confectioneaza casele si barcile. Cina si cazare la hotelul Eco Inn 3*( sau similar ).

 

ZIUA 8 / 09.11. 2013: PUNO – SILUSTANI – CUSCO

Mic dejun. Dimineata devreme, plecare cu autocarul catre Cusco. Oprire pentru vizitarea faimoaselor Chullpas de Sillustani: morminte in piatra, de forma cilindrica, folosite de populatia Aymaras pentru a-si inmormanta persoanele de rang inalt. Frumusetea locului este amplificata de laguna Umayo, unde se pot vedea exemplare rare ale faunei locale. Drumul continua pana la punctul cel mai inalt, La Raya. Pe parcurs se face o oprire la Raqchi, unde se vede un sanctuar Inca, o constructie spectaculoasa dedicata marelui zeu Inca Wiracocha; constructia este dominata de un mare perete central, a carui baza din piatra este o mostra de fina arhitectura inca. Pe parcursul calatoriei se viziteaza biserica San Pedro de Andahuaylillas, cunoscuta si sub numele de Capela Sixtina a Americii, datorita plafonului decorat cu aur. Dejun bufet la restaurantul Felliphon. Cazare la Cusco in hotelul La Residencia del Sol 3* ( sau similar).

 

ZIUA 09 / 10.11.2013: CUSCO

Mic dejun. Dimineata, facem cunostinta cu orasul Cusco: Piata Mare, Catedrala, templul Soarelui, Korikancha. Continuamcu vizita in afara orasului pentru a vedea complexele arhitectonice Inca: Kenko, Tambomachay, Puca Pucara, precum si impresionanta fortareata de la Sacsayhuanam, constructie strategica asezata pe o colina pentru a proteja orasul Cusco. Cina si cazare la hotel.

 

ZIUA 10 / 11.11.2013: CUSCO – VALLE SAGRADO DE LOS INCAS – CUSCO

Mic dejun. Excursie la “Valea Sacra a Incasilor”, strabatuta de raul Rio Urubamba unde se viziteaza satul Pisac, cu admirabile terase in piatra coborand de-a lungul versantilor Sierrei, cunoscut pentru targul duminical al localnicilor si in a carui biserica se celebreaza slujba in limba quecha (numai duminica). Dejun bufet la un restaurant local. Dupa-amiaza se continua cu excursia in satele Calca si Urubamba, pana la situl arheologic numit “Centrul agricol si militar Ollantaytambo”, construit pentru a se proteja de invazia populatiilor venite din jungla. Complexul este construit in forma de terase suprapuse. Veti avea ocazia sa parcurgeti stradutele satului si sa va imaginati cum a fost acest centru militar, religios si cultural al imperiului Inca. Intoarcere la Cusco. Cazare.

- Transport cu avionul pe rutele Bucuresti – Amsterdam – Lima – Amsterdam – Bucuresti; Cusco – Puerto Maldonado – Lima; zbor deasupra desenelor de la Nazca; – transport intern cu autocarul / microbuzul in timpul vizitelor si transferurilor, autocar colector pe ruta Cusco – Puno si Puno – Copacabana

- Transport cu trenul backpackers pe ruta: Cusco – Aguas Callentes – Cusco

- Transport cu vaporas: Parascas – Insulele Ballestas – Parascas, Puerto Maldonado – Nai Meci Lodge – Eco Amazonia – Puerto Maldonado, Lacul Titicaca, Copacabana – Insula Soarelui

- 14 nopti cazare in hoteluri de 3*, 4*, 5* si Lodge de categoria 3* in jungla

- Demipensiune si pensiune completa, conform program

- Transferurile, tururile mentionate in program

- Taxele de intrare la obiectivele mentionate in program

- Ghizi locali si conducator de grup din partea agentiei

- Asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

- Taxele de aeroport: 475 €/pers. (pot suferi modificari pana la data plecarii si se achita la agentie ); taxa de aeroport la Nazca: 25 $, care se platesc la fata locului.

- Taxa de intrare la al doilea nivel de la Machu Picchu

- Taxele de aeroport locale de cca. 37 $/pers. (se achita la fata locului)

- Taxa de viza pentru Bolivia: 360 bolivianos ( cca. 55 $/pers. , se achita la fata locului )

- Taxe de iesire de pe aeroporturi, numai daca se aplica

- Alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.

- Bacsisuri: 60 $ pentru ghizi si soferi (care se achita conducatorului de grup cel tarziu la sosirea in Lima)

- Excursiile optionale (tarifele excursiilor optionale sunt valabile pentru minimum de 20 participanti)

- Asigurarea medicala obligatorie

- Asigurarea storno (agentia recomanda incheierea unei asigurari storno)

ZIUA 11/ 12.11.2013: CUSCO – MACHU PICCHU – AGUAS CALLENTES – CUSCO

Mic dejun matinal. Transfer la gara si si pecare intr-o calatorie de cca. 3 ore cu trenul spre faimoasa cetate Machupicchu, cunoscuta si sub numele de “Cetatea Pierduta a Incasilor”. Calatoria este un adevarat spectacol in sine. Lasam in urma Valea Cusco si traversam peisajele salbatice ale inaltei Vai Urubamba printre abisuri spectaculoase pline de vegetatie. Se ajunge pana la statia Aguas Callentes, dupa care deplasarea continua pe un drum serpuit de 30 minute cu autobuzul, pana la incredibila asezare de la Machu Picchu. Orasul de stanca al incasilor, este considerat o minune arhitecturala si o sursa permanenta de mistere si ipoteze, care astazi reprezinta una din marile atractii si curiozitati ale planetei, declarata oficial una din cele ”7 minuni ale lumii moderne”. Vizita include un tur ghidat al cetatii: Piata Principala, Turnul Circular, Ceasul Solar, Camerele Regale, Templul celor Trei Ferestre si Cimitirele. La sfarsit, timp liber pentru plimbare prin situl arheologic si fotografii. Dejun la restaurantul “Indianul Fericit”. Plecare la Cusco cu trenul. Sosire, transfer la hotel.Cazare.

 

ZIUA 12 / 13.11.2013: CUSCO – PUERTO MALDONADO – SANDOVAL LAKE LODGE

Dupa micul dejun, transfer la aeroport pentru plecare la Puerto Maldonado. Sosire si transfer in port, de unde incepe aventura noastra in universul amazonian, cea mai mare rezervatie naturala din lume. O salupa va transporta grupul pe raul Madre de Dios, si apoi pe un afluent al acestuia pana la Lacul Sandoval din rezervatia Tambopada, o c alatorie de cca. 3 km. in canoe, care ne permite sa vedem pasari, mamifere si pesti uriasi ce brazdeaza suprafata apei si sa auzim strigatele stridente ale salbaticiunilor din padure. Dupa dejun si o pauza de odihna ( pentru a evita caldura amiezii ), pornim cu catamaranul pentru a explora extremitatea estica a lacului. Ne intoarcem catre asfintit la hotel pentru cina. Dupa masa, ne punem din nou cismele ( din dotarea hotelului ) pentru a pleca in cautarea caimanilor negri, ce pot ajunge pana la 4 m lungime ( astazi pe cale de disparitie ) si care isi disputa hrana zilnica de peste cu nuutriile gigantice. Cina si cazare la Sandoval Lake Lodge.

 

ZIUA 13 / 14.11.2013: SANDOVAL LAKE LODGE

O trezire foarte matinala ne permite sa admiram de pe lac un spectaculos rasarit de soare si intalnirea cu nutriile gigantice care patruleaza pe tot lacul, in grupuri familiale, foarte active la aceasta ora din zi, la fel ca majoritatea pasarilor, care se hranesc cu peste. Dupa un mic dejun tardiv, se pleaca pe cararile din padurea tropicala care inconjoara lacul, pentru a admira arbori uriasi, intre care se evidentiaza castanii brazilieni. Dupa ce se serveste pranzul urmeaza un repaus de o ora si apoi se exploreaza malul vestic al lacului, unde vom putea observa cateva specii de maimute, intre care se remarca maimutele Capucine. Inainte de cina, pentru o mai ampla exemplificare, vom viziona un film despre locul respectiv. Dupa cina, pentru cine mai doreste, se poate face o noua incursiune pentru a cunoaste pasarile si animalele nocturne, care ne ofera o alta jungla decat cea din timpul zilei. Cazare.

 

ZIUA 14 / 15.11.2013: SANDOVAL LAKE – PUERTO MALDONADO – LIMA

Mic dejun. Refacem drumul nostru de la venire pe Rio Madre de Dios pana la Puerto Maldonado si apoi transfer cu autocarul la aeroport pentru zborul la Lima ( via Cusco ). Sosire la Lima si tur de oras panoramic prin Centrul Istoric: Plaza Mayor, Palatul Guvernului si Piata San Martin, vizitarea Catedralei si a Bisericii San Francisco. Vizita continua cu cartierele rezidentiale si comerciale San Isidoro si Myraflores, care formeaza Lima moderna. Cina speciala de plecare la frumosul restaurant La Rosa Nautica, cu vedere la Oceanul Pacific. Cazare la hotelul Los Giraflores 3*.

 

ZIUA 15 / 16.11.2013 : LIMA – AMSTERDAM – BUCURESTI

Mic dejun. Dimineata vom vizita Muzeul de Antropologie si Arheologie, unde se poate admira cea mai completa colectie de obiecte de imbracaminte, ceramica si podoabe din cultura Chavin, Nazca, Paracas si Mochica. Palatul ce adaposteste muzeul este fosta resedinta a cunoscutului revolutionar Simon Bolivar. Se continua cu Muzeul Aurului, colectia particulara Miguel Mujica Gallo, care contine piese originale si replici ale unor piese din aur din perioada pre-inca, in special din cultura Mochica, Chimu si Nasca si apoi cu Muzeul Armelor, ce detine piese din sec.XVI. Dejun la un restaurant tipic.Transfer la hotel si apoi la aeroport pentru plecare cu zborul companiei KL 744 de la ora 21:15 spre Amsterdam.

 

ZIUA 16 / 17.11.2013 : AMSTERDAM – BUCURESTI

Sosire la Amsterdam la ora 15:30 si plecare cu zborul KL 744 la ora 20:45; sosire la Bucuresti-Otopeni la ora 00:30.

*Contravaloarea excursiei poate fi achitata in euro sau in lei (cursul BNR din ziua platii + 2%comision de risc valutar); Tariful in dolari va fi achitat in euro la paritatea stabilita de agentie; In cazul modificarii majore a paritatii euro-dolari, echivalentul in euro va fi recalculat.

• Supliment single: 425 €.

• Tariful este valabil pentru un grup de minim 25 turisti; pt. 20 – 24 turisti, tarifele se majoreaza cu 65 €/ pers.

Acte necesare:

• pasaport valabil inca 6 luni de la data terminarii excursiei

• pentru viza de Bolivia, care se obtine in Peru, turistii trebuie sa aiba asupra lor: 2 fotografii, pasaport original si fotocopie, copie de pe extras de cont, sau de pe carte de credit si carnetul international de vaccin contra febrei galbene, care se obtine cu cel putin 10 zile inainte de plecarea in excursie

 

Conditii de plata:

• inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor

• diferenta de 50 %, se achita cu min. 45 de zile inainte de data plecarii

• turistul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice »

 

Alte observatii:

- conducatorul excursiei poate modifica programul excursiei in anumite conditii, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele

- intrucat programul circuitului include localitati aflate la mare altitudine, inainte de a se inscrie la aceasta excursie, se recomanda consultarea medicului de catre persoanele cu afectiuni cardiace, sau cu alte contraindicatii; pentru a evita raul de altitudine se recomanda repaus inainte de a incepe vizitele in zona respectiva si sa se consuma frunze de coca si multe lichide

- apa se bea doar imbuteliata, fructele si legumele trebuie spalate si nu se consuma mancare de la tarabele de pe strada

- pentru zona de jungla se recomanda sa aveti o tinuta adecvata, produse antitintari, pelerina de ploaie, lanterna ( lumina se stinge la ora 21:00 ), o sticla cu apa pentru ziua cand se soseste acolo

- pe cursele transoceanice, in costul biletului de avion, pasagerul are dreptul la un singur bagaj de cala, de maximum 23 kg.; pentru al doilea bagaj se plateste in aeroport aproximativ 30 euro/kg

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de friontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu, sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este atribuita de ministerele de resort din tarile vizitate si respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup

- aceste tari sunt doar in aria de acoperire a telefoniei mobile Vodafone, iar telefoanele trebuie sa fie cu trei benzi

- turistii trebuie sa aiba lanterna, pentru vizita de noapte in jungla si pentru ca la hotelul de acolo lumina se stinge la ora 21:00.

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora.

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza).

- asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor si se inainteaza in fiecare zi cu un rand

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora, precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insositi de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti

- c/v excursiei poate fi achitata si in lei, la cursul BNR din ziua ultimei plati + 2 %

- prezentul document constituie anexa la “Contractul de prestari servicii turistice”

Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii

 

www.pdf24.org    Expediere articol ca PDF   

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top
shared on wplocker.com