Program Circuit 2013 980 EURO + 2580 USD/ loc in camera dubla
(echivalent a 2010 euro)*
Bucuresti 12 iulie 17 zile
SUA
Limba oficiala : Engleza
Ora locala: de la GMT -5 pana la GMT -10
Moneda nationala: Dolarul american ($)
Bucataria nationala: Bucataria americana este, probabil, cea care a primit cele mai mari influente din alte bucatarii ale lumii – franceza, germana, britanica, mexicana, irlandeza, chineza, tailandeza, africana etc. Nelipsite de pe masa americanilor sunt apa cu gheata si salata, dupa care urmeaza felul principal – de obicei, carne cu doua feluri de legume. Cele mai folosite cereale sunt porumbul si orezul. Pranzul lor consta, de obicei, in mai multe feluri de friptura cu diverse garnituri, salate, sucuri, fructe, dulciuri. Din pacate, notiunea de ciorba lipseste din catalogul gastronomic al bucatarilor americani, iar supa e o pasta groasa, deseori foarte condimentata. Americanii sunt mari consumatori de carne de vita (sau bivol); in aceeasi masura insa sunt folosite si carnea de porc, cea de pui, sau carnea de curcan – foarte populara de Ziua Recunostintei.
Clima: Clima este predominant temperata . In Alaska, climatul este rece subpolar, in Nevada desertic temperat si in Hawai tropical umed. Temperatura variaza in iulie intre 18 grade in Seattle si 28 grade in New Orleans, iar in ianuarie, intre -10 grade la Minneapolis si 13 grade la Los Angeles. Cantitatea de precipitatii variaza de la peste 100 cm pe coasta de est si de Sud, la 50 cm in bazinul fluviului Mississippi si mai putin de 25 cm in zonele muntoase din Vest.
Aventura americana la care sunteti invitati sa participati, porneste din nordul industrializat al Statelor Unite, coboara treptat spre sudul muzical si incarcat de istorie unde veti descoperi arhitectura secolelor al XVIII-lea si al XIX-lea, veti avea prilejul de rememora principalele evenimentele din perioada Razboiului de Independenta, veti asculta melodii de jazz, blues si rock’n’roll, veti naviga pe vestitul Mississippi si veti gusta din mancarurile traditionale creole. Va invitam sa calatoriti in timp si sa simtiti ritmurile fantastice ale sudului Statelor Unite, amintindu-va de Scarlett O’Hara, Louis Armstrong sau Elvis Presley.
ZIUA 1 / 12.07.2013: BUCURESTI – CHICAGO
Intalnire cu conducatorul de grup la aeroportul Henri Coanda, la ora 05:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei KLM). Plecare spre Amsterdam cu zborul companiei KLM, KL 1372 (07:00 / 08:50) si mai departe spre Chicago cu KL 611 (12:40 / 14:10). Hotel Holiday Inn and Suites 3* (sau similar). Cazare.
ZIUA 2 / 13.07.2013: CHICAGO
Mic dejun. Tur panoramic de oras in Chicago, o metropola vibranta asezata pe malul Lacului Michigan, al treilea oras ca marime din SUA si cel mai mare oras al statului Illinois, unul dintre cele mai industrializate orase din Statele Unite. Un paradis al arhitecturii urbane, al artei si jazzului, Chicago este casa trenurilor suspendate, a realizatoarei de televiziune Oprah, a unor muzee excelente si a unor restaurante si baruri faimoase. Zgarie-norii din zona financiara se combina perfect cu plajele cu nisip fin si parcurile imense. Parcul Millennium care are o suprafata de aprox. 25 ha de-a lungul lacului, este considerat inima verde a orasului, iarna lacul transformandu-se intr-un pitoresc patinoar. Chicago Cultural Center care detine numeroase opere de arta renumite, este primul centru cultural din lume cu intrare gratuita, facand astfel parte din primele 10 cele mai cautate atractii ale orasului. Turul panoramic de oras va include: Sears Tower, Institutul de Arta, Navy Pier, Water Tower John Tower, Wriglley Bulding, etc. Cazare.
ZIUA 3 / 14.07.2013: CHICAGO – ST. LOUIS
Mic dejun. Plecare cu autocarul spre St. Louis trecand prin Springfield pe Route 66, una dintre cele mai faimoase sosele din America. Pornind initial din Chicago, Illinois si trecand prin Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico si Arizona pentru a se termina in Los Angeles dupa 3.940 km, Route 66 a fost in anii ’30 unul din drumurile principale ale migratiei spre vest. Oraselele aparute datorita sosirii turistilor au devenit celebre in intreaga regiune, iar soseaua a fost inclusa in Patrimoniul National incepand cu anul 1985. Dupa o calatorie pe vestita Route 66 vom ajunge in Springfield, unde Abraham Lincoln a practicat avocatura intre anii 1837 si 1861,
aici existand si casa memoriala a acestuia. Continuam calatoria pana in St. Louis, oras fondat in anul 1764 de catre Pierre Laclede si Auguste Chouteau, care apoi a devenit un important port pe Mississippi. Gazda a Jocurilor Olimpice din anul 1904, St. Louis s-a axat in a doua jumatate a sec. al XX-lea pe turism, servicii si comert. Vom putea admira constructii din sec. al XIX-lea, dar si Arcul Gateway, cel mai inalt monument din lume construit de om, districtul istoric Soulard si Forest Park, locul de desfasurare a Expozitiei mondiale din anul 1904. Inainte de a ajunge la hotel, vom face o oprire la Basilica St. Louis pentru a observa cea mai mare colectie de mozaicuri din emisfera vestica. Cazare in St. Louis la Hotel Crowne Plaza 3* (sau similar).
ZIUA 4 / 15.07.2013: ST. LOUIS – LOUISVILLE
Mic dejun. Traseul continua spre Louisville, oras denumit si “poarta spre sud”, asezat la confluenta culturilor din zona, fiind un important nod al transporturilor regionale, dar cel mai cunoscut fiind pentru cursele de cai, faimosul Kentucky Derby avand loc aici in fiecare an, atragand mii de vizitatori. Pe parcusul drumului vom face o vizita la distileria Jim Bean, unde vom avea prilejul de a afla cum se face faimosul whisky american si, de asemenea, de a gusta din acesta (doar persoanele peste 21 ani). Cazare Hotel Hawthorne Suites 3* (sau similar).
ZIUA 5 / 16.07.2013: LOUISVILLE – LEXINGTON — GATLINBURG
Mic dejun. Dimineata vom face un scurt tur panoramic cu autocarul in Louisville pentru a vedea orasul vechi, Germantown si casa lui Thomas Edison (intrarea este optionala). Plecare spre Lexington, al doilea oras ca marime din Kentucky, considerat a fi capitala mondiala a curselor de cai. Vizita la Kentucky Horse Park pentru a admira frumosii caii de rasa si muzeul dedicat acestora. Cel mai cunoscut eveniment care are loc aici este competitia Rolex Kentucky desfasurata in fiecare primavara, timp de trei zile. Drumul continua spre zona Parcului National Smoky Mountains, trecand printr-o pitoreasca regiune montana plina de paduri si peisaje spectaculoase. Seara, sosire in Gatlinburg unde ne vom caza la Hotel Gatlinburg Westgate Resort 3* (sau similar).
ZIUA 6 / 17.07.2013: GATLINBURG
Mic dejun. Fiind cosiderat “poarta de intrare” spre Parcul National Smoky Mountains, Gatlinburgul este punctul de plecare al majoritatii turistilor pe traseele montane sau in tururi tematice. Parcul inscris pe lista Patrimoniului Natural UNESCO se mandreste cu aprox. 9 milioane de vizitatori pe an, fiind astfel cel mai vizitat parc national din lume. Datorita florilor minunate care se gasesc aici pe tot parcursul anului este cunoscut si sub denumirea de Parcul National Wildflower. Parcul are in jur de 1.188 km de trasee pentru drumetii si 1.127 de km de ape unde se pot pescui pastravii curcubeu. Alaturi de flora variata, de padurile frumoase, de fauna bogata din care face parte ursul negru si caprioara cu coada alba, parcul se mandreste si cu un numar mare de structuri istorice. Zi dedicata activitatilor din parc, unde vom putea vedea cladiri istorice extrem de bine pastrate, cascade idilice, precum si flora si fauna specifice zonei montane. Cazare in Gatlinburg.
ZIUA 7 / 18.07.2013: GATLINBURG – NASHVILLE
Mic dejun. Plecare spre Nashville, capitala muzicii country, asezata intre Promenada Briley si raul Cumberland. Vom vizita Muzeul Country Music Hall of Fame (intrare optionala), muzeu dedicat muzicii care beneficiaza de o cladire impresionanta evaluata la 37 milioane de dolari. Aproape o treime din cele peste 400 de companii de inregistrari din SUA se afla in Nashville, asa ca denumirea de “Vale a Muzicii” este extrem de potrivita. Turul orasului continua cu Music Row, unde se afla studiourile de inregistrari si cu zona centrala unde vom admira cladirile istorice precum Universitatea Vanderbil si Capitoliu. Cazare in Nashville la Hotel Holiday Inn Express 3* (sau similar).
ZIUA 8 / 19.07.2013: NASHVILLE – MEMPHIS
Mic dejun. Astazi vom calatori spre vest pentru a ajunge la Memphis, locul de nastere al blues-ului, al rock’n’roll-ului si al muzicii soul. Pe strada Beale, W.C. Handy a asternut pe hartie primele note ale melodiilor blues, iar istoricul Sun Records, devenit azi muzeu, pastreaza vie imaginea lui Elvis, a lui Roy Orbison sau Jerry Lee Lewis. Muzeul National al Drepturilor Civile se afla in fostul Motel Lorraine unde a fost asasinat,
- Transport intercontinental cu avionul pe rutele Bucuresti – Amsterdam – Chicago si Atlanta – Amsterdam – Bucuresti
- Transport cu autocarul /microbuz pe teritoriul SUA
- 15 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 3*
- Transferurile, tururile si excursiile mentionate in program
- Taxe de intrare la obiectivele mentionate in program
- Tururi de oras cu ghizi locali in Chicago, St Louis, Nashville, Memphis si Graceland, New Orleans, Savannah, Charleston si Atlanta
- Conducator roman de grup
- Asigurarea in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism
- Taxele de aeroport si securitate pentru zborurile internationale: aprox. 510 euro/pers. care se platesc o data cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion)
- Taxe de iesire de pe aeroporturi (in cazul in care se aplica)
- Taxa de viza SUA (151 $/pers – tariful poate fi modificat de catre Consulat)
- Taxe de intrare la obiectivele mentionate in program ca fiind optionale
- Excursiile optionale
- Alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.
- bacsisuri: 5 usd / zi / pers. pentru ghizi si soferi – mai putin pentru bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire)
- asigurarea medicala
- asigurarea storno (agentia recomanda incheierea unei asigurari storno)
pe 4 aprilie 1968, dr. Martin Luther King Jr. Pe langa melodiile vechilor culegatori de bumbac, zona se poate mandri si cu faptul ca are mai multe zile insorite decat Miami, atragand astfel turistii dornici sa combine soarele cu traditiile sudiste. Cazare in Memphis la Hotel Crowne Plaza Downtown 3* (sau similar).
ZIUA 9 / 20.07.2013: MEMPHIS – GRACELAND
Mic dejun. Zi dedicata vizitarii Graceland-ului, calcand pe urmele regelui rock’n’roll-ului. Intreaga poveste a lui Elvis, de la originile sale modeste pana la viata de superstar, ne va fi prezentata prin fotografii, filme video, obiecte personale si costumele de scena ale cantaretului. Aici este locul de pelerinaj unde se aduna sute de fani in fiecare an, in lunile ianuarie si august, pentru a-l celebra pe idolul lor, care este ingropat in curtea fostei sale resedinte. Dupa-amiaza vom face tur panoramic de oras in Memphis, unde vom putea vedea: Beale Street, statuile lui Elvis si B.B. King, Piramida si FedEx Forum, etc. Seara o vom putea petrece la cumparaturi in magazinele de pe Beale Street sau intr-unul dintre restaurantele traditionale din oras. Cazare.
ZIUA 10 / 21.07.2013: MEMPHIS – NEW ORLEANS
Mic dejun. Calatoria spre New Orleans o vom face cu trenul Amtrak, care circula zilnic intre Homewood si New Orleans trecand prin Greenwood, Yazoo City, Jackson, Hazlehurst, Brookhaven si Hammond. Geamurile mari permit tuturor calatorilor sa se bucure de peisajul spectaculos, iar vagonul-restaurant si cafeneaua sunt deschise permanent. Mic dejun si pranz in tren. Sosire la New Orleans in jurul orei 15:30. New Orleans este numit dupa Orléans, un oras situat pe raul Loire in centrul Frantei fiind localizat in sud-estul statului Louisiana. New Orleans este bine cunoscut pentru cartierul vechi French Quarter – Cartierul francez, cu arhitectura din perioada de colonizare spaniola si franceza, precum si pentru mostenirea sa trans-culturala si multilingva. Orasul este de asemenea renumit pentru bucataria sa, muzica sa, mai ales ca loc de nastere al jazz-ului, precum si pentru sarbatorile si festivalurile sale anuale, cum ar fi Mardi Gras. Transfer la Hotel Hampton Inn 3* (sau similar). Seara libera pentru cumparaturi sau plimbari. Cazare.
ZIUA 11 / 22.07.2013: NEW ORLEANS
Mic dejun. Dimineata vom porni intr-un tur pietonal prin Cartierul Francez insotiti de ghidul local. Inima acestui cartier este reprezentata de Piata Jackson, unde se afla Catedrala St. Louis ridicata in anul 1794. Lespezile din fata bisericii reprezinta locul preferat al muzicienilor stradali, al portretistilor si prezicatorilor. Doua muzee flancheaza piata, fiind gazduite de doua cladiri cu cupola, Cabildo si Presbytere. Cea mai mare atractie este insa Bourbon Street, locul in care cele mai cunoscute si pitoresti restaurante si cluburi din New Orleans isi au sediile. Francezii au revendicat Louisiana drept colonie in anul 1690, iar Jean Baptiste Le Moyne de Bienville in calitate de conducator al noului teritoriu a fondat orasul in anul 1718. In anul 1721 a fost stabilita configuratia strazilor, multe dintre ele primind denumiri de sfinti sau denumiri legate de familia regala franceza. Arhitectura orasului va va fascina, iar piata Franceza si Royal Street vor completa imaginea despre acest oras. Vom incheia ziua cu o romantica croaziera pe Mississippi pe un vas cu zbaturi. Cazare.
ZIUA 12 / 23.07.2013: NEW ORLEANS – MOBILE – PENSACOLA
Mic dejun. Urmam astazi linia de coasta a Golfului Mexico, care se arcuieste din sud-estul Texas-ului, spre nord-vestul Floridei, fiind numita si “Riviera Americana”. Nisipurile albe, apele calde din care se pescuiesc creveti, stridii si alte delicatese au atras turistii inca de la mijlocul sec. al XIX-lea. Turismul, jocurile de noroc si pescuitul raman activitati de baza in regiune, desi industria petrochimica este cruciala pentru orasele din zona. Scurt popas in Mobile, prima capitala a Louisianei in anul 1706, al carui trecut colonial se evidentiaza prin cladirile de pe strazi precum Government, Church sau Dauphin. Dupa-amiaza sosire in Pensacola pentru cazare la Hotel Best Western Blue Angel Inn 3* (sau similar).
ZIUA 13 / 24.07.2013: PENSACOLA – SAVANNAH
Mic dejun. Situata in nord-vestul Floridei, Pensacola gazduieste Baza aeriana a Marinei SUA si Muzeul National al Aviatiei Navale, unul dintre punctele de mare atractie ale zonei, avand peste 150 de aparate de zbor expuse. Tot aici, celebra escadrila Blue Angels efectueaza in timpul verii zboruri de antrenament demonstrative in fiecare marti si miercuri, pe care turistii se inghesuie sa le admire. Plecare spre Savannah, intaiul oras al statului Georgia, fondat in februarie 1733 de catre generalul James Edward Oglethorpe si de cei 120 de pasageri englezi si scotieni ai navei Anne. Un oras-port strategic in Revolutia Americana si in timpul Razboiului Civil American, Savannah este astazi un centru industrial si un important port maritim la Atlantic. In fiecare an, Savannah atrage milioane de vizitatori, care admira arhitectura orasului si cladirile istorice. Cazare la Hotel La Quinta Inn 3* (sau similar).
ZIUA 14 / 25.07.2013: SAVANNAH – CHARLESTON
Mic dejun. Dimineata debuteaza cu un tur pietonal in districtul istoric din Savannah, trecand prin piete, admirand biserici, case si monumente care amintesc de perioada Razboiului Civil. Vom avea prilejul sa vedem Casa Davenport,
Podul Talmadge, Teatrul Lucas, Casa Piratilor, Primaria si Piata Ellis. Zona cea mai populara este faleza plina de magazine si restaurante, unde ne vom putea relaxa in jurul pranzului. Dupa-amiaza ne vom deplasa spre Charleston, sediulcomitatului Charleston din statul Carolina de Sud, intemeiat in anul 1670 in timpul regelui Carol al II-lea, sub numele de „Charles Town”. Charleston este cea mai veche asezare permanenta din cele doua state Carolina, dezvoltandu-se ca o colonie britanica care facea comert cu sclavi. Bunastarea din trecutul orasului se poate observa si astazi in casele elegante din sec. al XVIII-lea. Charleston este considerat o bijuterie datorita stilului arhitectonic vechi al cladirilor. Pe parcursul traseului vom face o oprire la Plantatia Boone Hall, unde vom putea afla mai multe detalii despre viata sclavilor negri, aici fiind expuse obiecte personale ale acestora si fotografii din perioada de trista amintire. Sosire in Charleston, cazare la Hotel Holiday Inn Riverview 3* (sau similar).
ZIUA 15 / 26.07.2013: CHARLESTON – ATLANTA
Mic dejun. Tur de aprox. 1 ora cu trasurile in Charleston, un oras plin de biserici, fapt pentru care este numit “orasul sfant”. Dintre atractiile turistice ale orasului vom vizita Biserica Hughenotilor, o structura gotica construita de protestantii francezi, Biserica Episcopala Sf. Mihail, care are o clopotnita de 57 m inaltime si Fortul Sumter, locul unde s-au confruntat fortele Confederatiei cu cele ale Uniunii. Plecare spre Atlanta, capitala statului Georgia, denumita si “inima noului sud”. Aflata in jumatatea de nord a statului, cunoscuta si ca Piedmont, peisajul Atlantei este format din dealuri ondulate, inghesuite intre munti colturosi care inconjoara o campie imensa. Pozitionarea geografica unica a facut ca Atlanta sa fie centrul de transporturi din sud inca din sec. al XIX-lea. Caile ferate, autostrazile si aeroportul care in anul 2006 a fost declarat cel mai aglomerat din lume, au facut ca orasul sa fie accesibil pentru restul tarii si atractiv pentru acordurile comerciale. Cand a inceput Razboiul Civil in anul 1861, Atlanta era deja centru de cai ferate, centru de manufactura si magazie de provizii. In timpul infamului Mars spre mare din anul 1864, generalul William Sherman a incendiat toate amenajarile cailor ferate, cea mai mare parte din afaceri si mai mult de doua treimi din case in incercarea de a paraliza liniile de aprovizionare, insa Atlanta nu a ramas in ruine pentru mult timp. La patru ani de la atacul lui Sherman, capitala Georgiei a fost mutata de la Milledgeville la Atlanta, orasul lansandu-se in prima campanie de atragere a afacerilor. Cazare la Hotel Melia 3* (sau similar).
ZIUA 16 / 27.07.2013: ATLANTA – AMSTERDAM
Mic dejun. Tur panoramic in Atlanta, oras care dupa ce a ars din temelii in timpul Razboiului Civil, a renascut pastrand traditionala noblete si ospitalitate a Sudului. Sediul unor corporatii internationale precum Coca-Cola sau CNN, Atlanta a beneficiat de sprijinul acestora pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Vara in anul 1996. Vom putea admira centrul CNN, binecunoscuta retea de televiziune prin cablu, Muzeul Coca-Cola, Casa memoriala a Scriitoarei Margaret Mitchell, autoarea romanului “ Pe aripile vantului”, precum si Gradina Botanica (toate intrarile sunt optionale). Dupa incheierea turului vom avea posibilitatea de a face cumparaturi intr-unul dintre mall-urile din centru. Seara, transfer la aeroport pentru plecare spre Amsterdam cu zborul companiei KLM, KL 622 (22:35 / 13:05).
ZIUA 17 / 28.07.2013: AMSTERDAM – BUCURESTI
Sosire la Amsterdam la ora 13:05 de unde se pleaca spre Bucuresti cu zborul KL 1379 (20:45 / 00:25).
NOTA: Tariful excursiei a fost calculat la paritatea euro/dolar american valabila in luna ianuarie 2013; in cazul modificarii acestei paritati cu mai mult de 3% in favoarea dolarului, tariful se modifica corespunzator.
• Supliment single: 990 usd* (echivalent a 755 euro).
• tariful este valabil pentru un grup de minim 20 turisti, pt. 15-19 turisti, tariful se majoreaza cu 450 usd (echivalent a 350 euro).
Acte si conditii necesare aplicarii pentru viza:
• SUA: pasaport valabil minim 6 luni de la data calatoriei / extras de cont personal cu minum 2000 usd / 1 fotografie color 5/5 cm, pe fond alb / adeverinta de la locul de munca cu precizarea functiei si a salariului sau talon de pensie, dupa caz / copii ale actelor de proprietate (casa, masina, teren etc) / in cazul patronilor de firma, copie dupa actele societatii si ultimul bilant contabil / copie carte de identitate / pentru copii, copie certificat de nastere / pentru persoanele casatorite, copie a certificatului de casatorie / prezenta personala la Consulatul SUA, in vederea sustinerii unui interviu (la data si ora comunicate de agentie)
• Agentia isi rezerva dreptul de a face o selectie preliminara a persoanelor care se inscriu pe acest program, in functie de actele prezentate. Termen limita pentru transmiterea documentelor: 7 saptamani inaintea plecarii
NOTA: IN CAZUL NEOBTINERII VIZEI se aplica penalizarile stipulate in „conditiile de retragere” aferente zilei in care se sustine interviul. De asemenea, taxele de viza si programare (achitate direct de turist la banca) nu sunt rambursabile.
CONDITIE SPECIALA IN CAZUL RETRAGERII DUPA OBTINEREA VIZEI: penalizare integrala
Conditii de inscriere:
• inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans minim de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor
• diferenta de 50 %, se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii
• turistul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice »
Alte observatii:
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora
- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup
- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora.
- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale.Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate
- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza).
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurare medicala, cheltuielile agentiei; pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizei de la ambasada din Bucuresti
- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insositi de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti.
- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei
- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati
- prezentul document constituie anexa la “Contractul de prestari servicii turistice”
Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii.
I such as the invaluable data you offer you inside your content articles.I will bookmark your site and test all over again right here routinely.I am fairly absolutely sure I’ll find out quite a bit of new things perfect the following! Beneficial luck for your subsequent!