OFERTE RECENTE
You are here: Home / Circuite Exotice / Iran Program Circuit 2013
Iran  Program Circuit 2013

Iran Program Circuit 2013

Program Circuit 2013  1565 €/ pers in DBL

Bucuresti  11 Aprilie   11 zile  Minim 50%

 

Limba oficiala : persana

Ora locala: GMT +3.5 ore

Moneda nationala: Rial iranian (IRR)

Bucataria nationala: Fiecare regiune se bucura de bucataria proprie. Toate au insa in comun orezul fara apa (care se serveste la masa de pranz si seara), orezul persan, cu particulritatea de a fi foarte parfumat, alb si cu bob lung si care este adus pe masa pe un platou ornamentat cu orez ingalbenit cu zaferan. Pe langa orez se servesc diferite feluri de mancare preparate din carne de manzat, oaie sau peste, condimentate cu ierburi, sosuri si khoresti. Spre deosebire de mancarurile indiene sau arabe, mancarurile persane sunt dietetice, nu sunt foarte iuti si majoritatea lor au un gust dulce acrisor.

 

Clima: Clima are un caracter excesiv continental, cu veri foarte calduroase si uscate si ierni geroase, cu caderi abundente de zapada. In tinuturile din semiluna fertila a Iranului din nord-vest si vest, unde se afla Lurestanul, Kurdistanul si Azerbaidjanul, precipitatiile sunt destul de abundente si constante in timp; cu toate ca exista diferente mari de temperatura de la vara la iarna.

 

 

 

Ocazie unica de intoarcere in timp printr-un singur cuvant: PERSIA, cu istoria sa de peste 4000 de ani, una dintre cele mai vechi si bogate culturi din lume, cu legendele si povestile Seherezadei care ne-au incantat copilaria, cu oameni ospitalieri, orase pline de istorie, unele aflate pe celebrul “drum al matasii”, cu monumente si vestigii care va vor transpune in trecut, imaginandu-va puternicele regate ale mezilor si persilor, pe Alexandru cel Mare, puternicele triburi arabe sau hoardele mongole ale lui Gingis Han sau Timur Lenk. Este tara uneia dintre cele mai vechi si bogate culturi din lume, unde a profetit Zoroastru, unde au creat Omar Khayam si Havez, Avicenna si Musaai-Khwarizmi.

 

ZIUA 1 / 11.04.2013: BUCURESTI – ISTANBUL – SHIRAZ

Intalnire cu conducatorul de grup la aeroportul Henri Coanda, la ora 08:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu Turkish Airlines, TK 1044 (10:15 / 11:40) si mai departe spre Shiraz cu zborul TK 884 (21:10 / 02:10).

 

ZIUA 2 / 12.04.2013: SHIRAZ

Sosire la Shiraz la ora 02:10. Intalnire cu reprezentantul local, care va insoti grupul pentru transfer la hotel.

Cazare la Hotel Park 4* (sau similar). Mic dejun. Ziua va debuta cu turul orasului Shiraz, capitala a provinciei Fars (de unde provine si numele limbii persane farsi persana), fosta capitala a Persiei. Shiraz este orasul monumentelor istorice, al poetilor si filozofilor, al razboinicilor si regilor, al livezilor, portocalilor, trandafirilor, narciselor si al pomilor in floare. Se va vizita Mormantul poetului Hafez, cel mai mare maestru al poeziei lirice persane si colosul literar al sec. al XIV – lea si mormantul lui Saadi, un mare poet persan, ale carui carti sunt inca citite in Iran si India. Cina si cazare.

 

ZIUA 3 / 13.04.2013: SHIRAZ – PERSEPOLIS – SHIRAZ

Mic dejun. Excursie la Persepolis (Capitala Persiei, in greaca), centrul marelui imperiu persan, capitala oficiala a Ahemenizilor, piesa de rezistenta a artei ahemenizilor. Aceasta se remarca prin palatele construite pe rand sau adaugirile facute de Xerxes I, Artaxerxes, Xerxes II, Darius II, Cyrys II, Artaxerxes II si III, Darius III, intregul proces durand cam 150 de ani. Persepolis este “piesa de rezistenta” a excursiei fiind cel mai renumit obiectiv turistic din IRAN, trecut in Patrimoniul Mondial UNESCO. Calatoria continua cu vizitarea necropolei Naqsh e Bostan si cu vizitarea in Shiraz a Mormantului Haft Tanan, a Altarului Sfant Ali Ibn-e-Hamzeh si a bazarului. Cina si cazare.

 

 

ZIUA 4 / 14.04.2013: SHIRAZ – PASARGAD – YAZD

Mic dejun. Plecare catre Pasargad, prima capitala a triburilor iraniene si a Imperiului Ahemenid. Calatoria continua catre Yazd, oras intrat in Patrimoniul Mondial UNESCO, situat in desert. Aici exista o minoritate care pastreaza cultul lui Zoroastru. Arhitectura orasului este unica, prin multimea de gratioase badgir (turnuri captatoare de vant care se intalnesc in Iranul central si sudic, asigurand ventilatia caselor). Se viziteaza Templul Zoroastru Ateshkade (Religia lui Zoroastru pune mare accent pe maretia focului, in templele zoroastriene arzand permanent o flacara sacra) si Turnul Tacerii. Cina si cazare la Hotel Dad International 4* (sau similar).

 

ZIUA 5 / 15.04.2013: YAZD – ESFAHAN

Mic dejun. Tur de oras in Yazd care cuprinde: Templul Focului, in care flacara arde de 1000 de ani, Moscheea “Vineri”, veche de aprox. 600 de ani, partea veche a orasului unde se afla case vechi de 1000 de ani. Plecare spre Esfahan, oras desemnat capitala sub domnia lui Shah Abbas I, inzestrat o multime de moschei, palate, poduri, strazi largi si parcuri, incat si calatorii europeni scriau in termeni elogiosi despre frumusetile lui. Veti putea vedea podurile Shahrestan, Khajou si Sio se Pol, situate peste raul Zayandeh. Cina si cazare la Esfahan la Hotel Ali Qapu 4* (sau similar).

 

ZIUA 6 / 16.04.2013: ESFAHAN

Mic dejun. Tur de o zi in Esfahan, care include Piata Naghsh-e-Jahan (sau Imam Square), una dintre cele mai mari din lume, un exemplu de arhitectura iraniana si islamica. Aceasta piata care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO este inconjurata de constructii din era Safavid. Se viziteaza Moscheea Sheikh Lotf Allaf, Palatul Ali Qapu (Palatul Regal), Moscheea Imam, Moscheea Jame (“vineri” in limba araba), Palatul Chehel Sotun sau “Palatul celor 50 de coloane” si bazarul. Cina si cazare.

 

ZIUA 7 / 17.04.2013: ESFAHAN – HAMEDAN

Mic dejun. Plecare spre Hamedan, una dintre cele mai vechi asezari urbane locuite continuu, un centru de civilizatie si capitala mai multor dinastii care au condus Iranul de-a lungul mileniilor, unde se viziteaza mormantul marelui doctor Abu Ali Sina. Cina si cazare in Hamedan la Hotel Buali 4* (sau similar).

 

ZIUA 8/ 18.04.2013:HAMEDAN – KANGAVAR – KERMANSHAH – HAMENDAN

Mic dejun. Tur de oras in Hamedan care cuprinde: mormantul reginei Ester (sotia lui Xerxes) si a lui Mordechai, Ganjnameh, inscriptie datand din perioada lui Darius si a lui Xerxes si Domul Alaviyan. Plecare spre Kangavar, unde vizita continua cu Bistun (trecut din anul 2006 in Patrimoniul Mondial UNESCO) unde se afla un basorelief realizat la comanda lui Darius I odata cu urcarea sa pe tronul persan in anul 521 i.Hr.. In josul acestui basorelief se afla o inscriptie cuneiforma, scrisa in 3 limbi care relateaza lupta dusa de Darius I cu guvernatorii care au vrut sa ia o parte din imperiul creat de Cyrus (din anul 2006 este trecut in Patrimoniul Mondial UNESCO). Calatoria continua spre Kermanshah, unde se viziteaza Tagh e Bostan, momument renumit, sculptat in piatra, din perioada Sassanizilor cu basoreliefuri si inscriptii din perioada regilor sassanizi; regele Khosran II este infatisat aici calare pe cal sau in armura de lupta. Intoarcere la Hamedan pentru cina si cazare.

 

ZIUA 9 / 19.04.2013: HAMEDAN – QAZVIN – TEHERAN

Mic dejun. Plecare spre Qazvin, unde veti putea admira vechile porti ale orasului, care dateaza de peste 180 de ani, precum si Altarul Shahzadeh Hossein. Calatoria continua catre Teheran, capitala Iranului. Cina si cazare la Hotel Enghelab 4* (sau similar).

 

ZIUA 10 / 20.04.2013: TEHERAN

Mic dejun. Ziua va debuta cu vizite la: Muzeul National al Bijuteriilor, cu cea mai bogata colectie de bijuterii din lume, Muzeul de Arheologie si Palatul Shah Saad Aabad. Cina si cazare la Teheran.

 

ZIUA 11 / 21.04.2013: TEHERAN – BUCURESTI

Transfer la aeroport pentru zborul companiei Turkish Airlines, TK 875 (03:35 / 05:25), spre Istanbul si mai departe spre Bucuresti cu zborul TK 1043 (07:50 / 09:15).

 

Transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti – Teheran – Bucuresti;

- 10 nopti cazare cu demipensiune in hoteluri de 4*;

- Transferurile, tururile, excursiile mentionate in program;

- Taxele de intrare la obiective conform program;

- Ghizi locali;

- Conducator de grup roman;

- Asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism;

 

Taxele de aeroport si securitate pentru zborurile intercontinentale: aprox. 210 €/ pers. care se platesc o data cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion);

- Taxa de viza: 75 € (se achita in agentie);

- Taxe de iesire de pe aeroporturi, numai daca se aplica;

- Alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.;

- Bacsisuri: 45 € pentru ghizi si soferi (care se achita conducatorului de grup cel tarziu la sosirea in Iran);

- Asigurarea medicala;

- Asigurarea storno (agentia recomanda incheierea unei asigurari storno).

 

 

• Supliment single: 390 €.

 

• Tariful este valabil pentru un grup de minim 17 turisti, pt. 10-16 turisti tariful se majoreaza cu 95 euro/pers.;

 

Acte necesare:

• pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei

• 2 foto tip pasaport

• asigurare medicala

• cazier judiciar

• certificat medical de la medicul de familie sau de la orice clinica

 

Conditii de plata:

• inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor

• diferenta de 50 %, se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii

• turistul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice »

Alte observatii:

- Conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- Pe cursele Turkish Airlines fiecare pasager are dreptul la 40 kg de bagaj de cala, repartizate in 2 bagaje de maxim 20 kg fiecare, insa pe celelalte zboruri continentale, fiecare pasager are dreptul la numai 1 bagaj de cala, cu greutatea max. de 20 kg

- Cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup

- Daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program

- Agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- In derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- Asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor

- Agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora.

- Excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza)

- In cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- Copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti

- Copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual sau trebuie trecuti pe pasaportul parintilor

- Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatorie

- C/V excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- Prezentul document constituie anexa la « Contractul de prestari servicii turistice ».

Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii

 

www.pdf24.org    Expediere articol ca PDF   

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top
shared on wplocker.com