OFERTE RECENTE
You are here: Home / Circuite Exotice / CHINA cu misteriosul TIBET,
CHINA cu misteriosul TIBET,

CHINA cu misteriosul TIBET,

Program circuit 2013    2990 €/ pers. in DBL

Bucuresti  30 Mai   17 zile   Minim 50%

Limba oficiala: chineza

Moneda oficiala: Yuan chinezesc

Ora locala: GMT +8 ore

Bucatarie nationala: Mancarea chinezeasca solida se mananca cu betisoare, iar cea lichida cu o lingura cu fundul plat (de obicei din ceramica). Chinezii considera ca este barbar a avea un cutit la masa, din aceasta cauza mancarurile sunt preparate in bucatele mici, gata pentru a fi culese si mancate. Spre deosebire de mancarurile vestice, unde proteina animala este principalul fel de mancare, carbohidratii (proveniti din orez, mantou, taitei) sunt ingredientul principal intr-o mancare chinezeasca. Bucataria chinezeasca este una dintre cele mai apreciate bucatarii din lume, datorita faptului ca reuseste sa obtina un echilibru prin folosirea a patru elemente: miros, culoare, gust si prezentare. Aceasta bucatarie contine peste 150 de specii de legume, peste 200 de specii de ciuperci si aproximativ 400 de specii de peste.

Clima: Estul Chinei are o clima temperata, cu ploi musonice puternice in timpul verii. Sud-estul Chinei are o clima subtropicala cu ploi puternice de vara. Centrul si sud-vestul, au o clima continentala cu veri calde si ierni reci si secetoase.

 

“O tara, doua sisteme!” O tara cu 3.000 de ani de istorie glorioasa si zbuciumata, cu o cultura si cu traditii care si-au pus amprenta asupra evolutiei intregii civilizatii si cu un prezent ce impresioneaza intreaga lume prin ritmul si amploarea dezvoltarii economice si sociale. In Tibet, misterul, credintele si practicile prebudiste stravechi, de tip samaic, apar cu atat mai frapante cu cat ne vor fi dezvaluite in contextul vietii cotidiene, care le da coloratura obisnuitului.

 

Ziua 1/ 30.05.2013: Bucuresti

Intalnire cu conducatorul de grup la aeroportul Henri Coanda, la ora 19:30 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu zborul companiei Turkish Airlines 1046 (21:50/ 23:15) si mai departe spre Beijing cu TK 20 (00:35/ 14:00).

 

Ziua 2/ 31.05.2013: Beijing

Sosire la Beijing la ora 14:00 si intalnire cu ghidul local care va insoti grupul pentru o prima vizita, ce include Templul Cerului (sec. al XV- lea, dinastia Ming si Qing) si celebra piata Tian’An Men, cea mai mare piata publica din lume. Transfer, cina si cazare la Hotel Dongjiao Minxiang 4* (sau similar).

 

Ziua 3/ 01.06.2013: Beijing

Mic dejun. Excursie la Mutianyu (situat la 70 km de Beijing) pentru a vedea Marele Zid (telescaun inclus), simbolul Chinei antice, cu o lungime de 6.000 km, singura constructie de pe pamant, ridicata de mana omului, vizibila din spatiul cosmic. Zidul traverseaza cinci provincii ale Chinei si a fost construit in scop de aparare. In continuarea zilei vom vizita unul dintre mormintele dinastiei Ming si la Calea Spiritelor de la Changling, dupa care urmeaza vizita la o fabrica de cloazoneuri. Dejun in cursul vizitelor. Cina la celebrul restaurant “Rata pekineza” (fara bauturi). Cazare.

 

Ziua 4/ 02.06.2013: Beijing

Mic dejun. Dimineata se viziteaza Palatul Imperial (Orasul Interzis), construit de imparatul Yongle (acelasi care a construit si Templul Cerului), unde au locuit 24 de imparati din dinastia Ming si Qing si care, cu cele 9.000 de camere, este cel mai mare din lume; cateva dintre marile sali sunt folosite ca muzee care adapostesc impresionante colectii ale artei chinezesti. Se continua cu Colina Carbunelui (o superba gradina imperiala) si Palatul deVara, supranumit “Gradina Undelor Clare”, chintesenta arhitecturii gradinilor chinezesti. Plimbare cu ricsa- bicicleta prin vechiul cartier Hutong. Dejun in timpul vizitelor. Cazare.

Ziua 5/ 03.06.2013: Beijing – Lhassa (avion)

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul companiei China Airlines, CA 4112 (09:00/ 15:00) spre Lhasa, supranumita “Acoperisul Lumii”, oras complet izolat de restul lumii vreme de sute de ani. Intalnire cu reprezentantul local si transfer la hotelul Fupeng Sheraton 4* (sau similar). Timp liber pentru acomodare cu altitudinea. Cazare.

 

Ziua 6/ 04.06.2013: Lhassa

Mic dejun. Vizita la Manastirea Jokhang – “Templul inmiresmat cu tamaie”, cel mai iubit templu al tibetanilor, intrat in Patrimoniul Mondial UNESCO si Manastirea Sera, aflata la 5 km de Lhassa, care adapostea odinioara un numar de 5.000 de calugari, avand in acea perioada si o faimoasa academie. Urmeaza o plimbare prin celebra si pitoreasca piata de pe strada Barkhor. Dejun in timpul vizitelor. Cazare.

 

Ziua 7/ 05.06.2013: Lhassa

Mic dejun. Dimineata este dedicata vizitarii complexului arhitectural Potala sau Petal, compus din Palatul Alb (partea administrativa) si Palatul Rosu (partea religioasa), fost centru religios si politic al Tibetului, fosta resedinta de iarna a lui Dalai Lama, de dimensiuni impresionante, cu 13 etaje si 1000 de camere, intins pe o suprafata de 90.000 mp, intrat in Patrimoniul Mondial UNESCO din 1994. In continuarea zilei vom vizita Norbulinka, loc de pelerinaj pentru tibetani, fosta resedinta de vara pentru Dalai Lama, care se intinde pe o suprafata de 36 ha. Se viziteaza gradina si palatul a carui constructie a inceput in anul 1754, in timpul celui de-al 7-lea Dalai Lama. Pornim apoi catre poalele Muntelui Gephel pentru a vizita Manastirea Drepung, care este cea mai mare manastire din Tibet si una dintre cele mai mari din lume (in anii 1936 – 1937 adapostea aproape 10.000 de calugari), fondata in anul 1416 de catre Jamyang Chojey, unul din fondatorii scolii Gelukpa. Dejun in timpul vizitelor. Cazare.

 

Ziua 8/ 06.06.2013: Lhassa – Xi’an (avion)

Mic dejun. Dimineata vom vizita Muzeul Tibetan si Manastirii Ramoche. Dejun. Transfer la aeroport si plecare spre Xi’An cu zborul companiei China Eastern Airlines MU 2336 (16:10 / 18:50). Sosire in orasul care a fost capitala Chinei timp de 1062 de ani sub 13 dinastii, locul de unde incepea celebrul drum al matasii. Intalnire cu reprezentantul local, transfer si cazare la hotelul Xi’An 4* (sau similar).

 

Ziua 9/ 07.06.2013: Xi’an

Mic dejun. Plecare cu autocarul pentru vizitarea sitului arheologic situat la 40 km de Xi’An, dedicat mormantului primului imparat al Chinei, Qin Shihuang, unde s-a descoperit celebra armata a celor 7.000 de razboinici de teracota, socotita a opta minune a lumii (inclusiv noul sector cu ultimele descoperiri). In incinta se mai viziteaza si Muzeul Trasurii de Bronz, dedicat vietii si mestesugurilor din acea perioada. Dejun in timpul vizitelor. Ziua continua cu o plimbare prin cartierul musulman si cu vizitarea celei mai mari moschei din China. Seara, spectacol cu dansuri traditionale si muzica din perioada din perioada dinastiei Tang. Cazare.

 

Ziua 10/ 08.06.2013: Xi’an – Guilin (avion)

Mic dejun. Vizitarea ansamblului arhitectural dedicat PagodeiMarii Gastie Salbatice, construita in anul 625, inalta de 67 m, cu 7 nivele, locul in care au fost traduse in limba chineza textele sacre de catre calugarul Xuan Zand, dupa ce acesta s-a intors din India si a templului care i-a fost dedicat. In continuarea zilei vom vizita Muzeul “Padurii de tablite de piatra”, cea mai veche biblioteca din China si un atelier de prelucrare a jadului. Dejun in timpul vizitelor. Transfer la aeroport pentru plecare spre Guilin cu zborul companiei Hainan Airlines, HU 7829 (18:00 / 19:35). Intalnire cu reprezentantul local, transfer si cazare la hotelul Osmanthus 3* (sau similar).

 

Ziua 11/ 09.06.2013: Guilin – Yangshuo (croaziera)

Mic dejun. Transfer in port pentru croaziera pe fluviul Li pana la Yangshuo, cu dejun la bord. Croaziera se deruleaza printr-un defileu impresionant prin peisajul oferit de formatiunile muntoase unice in lume. Debarcare la Yangshuo si transfer la hotelul Xinshiji 4* (sau similar). Plimbare prin pitorescul orasel, timp liber. Cazare.

 

 

 

- Transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti – Istanbul – Beijing si Hong Kong – Istanbul – Bucuresti;

- Tranport continental cu avionul pe rutele: Beijing – Lhasa, Lhasa – Xi’An, Ci’An – Guilin, Guilin – Shanghai, Shanghai – Hong Kong;

- Transport intern cu autocar, vapor conform programului ;

- 14 nopti cazare in hoteluri de 3* si 4* ;

- Mic dejun bufet international, pranz sau/si cina (conform programului), mancare traditionala chinezeasca, care include si un pahar de bautura racoritoare, mai putin la dejunul din Macao;

- Transferurile, tururile, croaziera si excursiile mentionate in program;

- Taxe de intrare la obiectivele mentionate in program;

- 1 cina la restaurantul “Rata Pekineza” din Beijing (fara bauturi);

- Spectacol de acrobatie la Shanghai;

- Croaziera pe fluviul Li, de la Guilin la Yangshuo cu dejun la bord;

- Excursie de o zi cu vaporul la Macao si vizita cu ghid si autocar local; dejun inclus;

- Ghizi locali;

- Conducator roman de grup;

- Asigurare in caz de insolvabilitate/ faliment al agentiei de turism;

 

 

 

- Taxele de aeroport: 425 € (pot suferi modificari pana la data plecarii si se achita la agentie);

- Taxa de viza China: 70 €/ pers.;

- Taxe de iesire de pe aeroporturi, numai daca se aplica;

- Alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.;

- Bacsisuri 50 €/pers. pentru ghizi, soferi, ajutori de soferi si personalul de pe vapor, nu si pentru bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire);

- Excursiile optionale;

- Asigurarea medicala;

-Asigurarea storno (agentia recomanda incheierea unei asigurari storno).

 

 

Ziua 12/ 10.06.2013: Yangshuo (autocar) – Guilin – Shanghai (avion)

Mic dejun. Intoarcere cu autocarul la Guilin, unde se viziteaza Pestera Flautului de Trestie, Colina Fubo si o plantatie de ceai, stiut fiind ca in aceasta zona, se cultiva unul dintre cele mai bune ceaiuri din China. Dejun in timpul vizitelor. Transfer la aeroport si plecare spre Shanghai cu zborul companiei FM 9332 (21:35/ 23:35). Sosire in cel mai mare oras al Chinei cu deschidere la Marea Chinei de Est, pe fluviul Huangpu. Intalnire cu reprezentantul local, transfer si cazare la hotelul Tianhong 3* (sau similar).

 

Ziua 13/ 11.06.2013: Shanghai

Mic dejun. Ziua de astazi incepe cu vizitarea Gradinii Mandarinului Yu, una din cele mai reprezentative gradini chinezesti, dupa care vom face o plimbare prin orasul vechi, unde se afla si un impresionant centru comercial. In continuarea zilei, vom vizita Templul lui Buddha de Jad. De Shanghai se leaga istoria Chinei moderne, fiind astazi un oras ultradezvoltat, cu bulevarde largi, strazi suspendate, cladiri monumentale si peisaje urbane inedite. Ne vom convinge de acest lucru facand o plimbare pe promenada Bund, care se intinde de-a lungul fluviului Huangpu de unde vom admira zgarie-noriicare au devenit un simbol al orasului. Dejun in timpul vizitelor. Seara, se vizioneaza celebrul spectacol de acrobatie din Shanghai. Cazare.

 

Ziua 14/ 12.06.2013: Shanghai – Hong Kong (avion)

Mic dejun. Dimineata se viziteaza Muzeul Nou din Shanghai si noul cartier Pudong. Dejun in timpul vizitelor. Timp liber pentru cumparaturi, eventual pe celebra strada comerciala Nanking. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Hong Kong cu zborul companiei China Eastern Airlines MU 721 (18:10/ 20:50). Sosire la Hong Kong, fost dominion britanic care dupa razboiul opiumului din 1840, a intrat in componenta statului chinez in 1997 si dintr-un simplu sat de pescari, a devenit in timp unul dintre cele mai cosmopolite orase, unde Estul se intalneste cu civilizatia din Vest. Insula Hong Kong-ului este astazi mai atragatoare decat Manhattanul New York-ului, cu zgarie-norii care parca rasar din mare si cu relieful sau colinar de un farmec aparte. Intalnire cu reprezentantul local si transfer la Hotel Metropark 3* (sau similar).

 

Ziua 15/ 13.06.2013: Hong Kong – Macao – Hong Kong (vapor)

Mic dejun. Zi dedicata excursiei la Macao, fosta colonie portugheza pana in anul 1999 (dus-intors cu vaporul). Macao este cea mai veche colonie europeana din Orientul Indepartat, datand din anul 1557. Mai mult de 400 de ani de amestec intre culturile europenilor si chinezilor au dat nastere la o cultura proprie a acestei asezari. “Radacinile“ europene se regasesc in arhitectura multor cladiri tipic portugheze, care au fost declarate recent ca apartinand Patrimoniului Mondial UNESCO. Turul ne va conduce spre principalele puncte de atractie turistica: ruinele bisericii romano-catolice St. Paul (devenite emblema pentru Macao) intrate si ele in Patrimoniul Mondial UNESCO, Biserica Penha, Piata Senatului, Poarta Barierei, trecem pe langa celebrul Turn din Macao, admiram monumentul care comemoreaza revenirea regiunii Macao la China, in anul 1999, numit Lotus Flower in Full Bloom si vizitam mininatul Templu zeitei A-Ma, zeita navigatorilor. In timpul dejunului care va fi servit intr-un restaurant local, vom avea ocazia sa gustam cate ceva din bucataria “macaneza”, bucatarie in care se regaseste cultura sa unica. Turul se incheie cu vizita unui faimos cazino din Macao – copie a cazinoului Venetia din Las Vegas. Intoarcere la hotelul din Hong Kong. Cazare.

 

Ziua 16/ 14.06.2013: Hong Kong

Mic dejun. Pana la ora 12:00 cand se elibereaza camerele, conform regulilor hoteliere, timp liber pentru ultimele cumparaturi sau alte activitati individuale, dupa care vom face un tur de o jumatate de zi a Hong Kongului. Turul incepe cu o plimbare pana in varful muntelui Victoria cunoscut si sub denumirea de Colina Victoria, faimoasa zona rezidentiala de lux, unde de la altitudinea de 554 m se admira o frumoasa panorama asupra insulei Hong Kong, a peninsulei Kowloon si a imprejurimilor. Turul continua cu vizita celei mai populare plaje din sudul insulei, datorita nisipului fin si a apei clare, situata in Golful Repulse (Golful Rusinii), unde se pot vedea statuile zeitelor Kwun Yum si Tin Hau, dupa care se viziteaza satul pescaresc Aberdeen (denumit astfel de scotienii care au colonizat Hong Kongul), o asezare traditionala unica in lume datorita ambarcatiunilor sale de lemn, numite sampan, si datorita unei mici comunitati care “traieste pe apa”. In portul Aberdeen se gasesc numeroase restaurante plutitoare printre care cel mai cunoscut este Junk and Jambo, unde vom servi si noi pranzul care va fi insotit de un pahar de vin alb (inclus). Turul se incheie cu o vizita in Piata Stanley (Chek Chue). Seara, transfer la aeroport pentru plecare spre Istanbul cu zborul TK 71 (23:25/ 05:45).

 

Ziua17/ 15.06.2013: Istanbul – Bucuresti

Sosire la Istanbul la ora 05:45, de unde se pleaca mai departe spre Bucuresti cu zborul TK 1043 (07:50/ 09:15).

 

• Supliment single: 480 €.

 

• Tariful este valabil pentru un grup de minim 15 turisti; pentru mai putini participanti, tariful se recalculeaza.

 

Actele necesare pentru obtinerea vizei se depun cu minimum 20 de zile inainte de plecare:

• pasaport valabil inca 6 luni de la data incheierii calatoriei si cu 2 pagini libere pentru viza

• 1 foto color tip pasaport pe fond alb

• adeverinta de la locul de munca cu functie si salariu, sau talon de pensie, extras de cont

• formular de viza

 

Conditii de plata:

• diferenta de 50 %, se achita cu min. 45 de zile inainte de data plecarii

 

Nota: in timpul tururilor se organizeaza vizite la fabrici traditionale, pentru a face cunostinta cu mestesuguri stravechi, parte activa a culturii si civilizatiei chineze, precum prelucrarea jadului, producerea si prelucrarea matasii, confectionarea cloazoneurilor, cultura si prelucrarea perlelor, cultivarea, recoltarea si preparea ceaiului, ocazii cu care se pot face si cumparaturi, direct de la sursa.

 

Observatii:

• conducatorul de grup poate modifica programul in anumite conditii obiective, ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

• agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

• agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

• pe cursele Turkish Airlines fiecare pasager are dreptul la 40 kg de bagaj de cala, repartizate in 2 bagaje de maxim 20 kg fiecare, insa pe celelalte zboruri continentale, fiecare pasager are dreptul la numai 1 bagaj de cala, cu greutatea max. de 20 kg

• cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

• conform normelor actuale din Hong Kong si Macao, un turist nu poate introduce mai mult de 19 tigari, 1 trabuc, sau 1 litru de alcool cu o concentratie de maximum 30 %; cantitatile care depasesc aceste nivele, vor fi supuse taxarii; persoanele sub 18 ani nu au voie sa introduca alcool si tutun in Hong Kong

• clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si respecta standardele locale

• distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup

• daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie

• agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

• in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

• asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor

• agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

• conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora.

• excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

• agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza)

• in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

• copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti

• copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual sau trebuie trecuti pe pasaportul parintilor

• va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatorie

• c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

• prezentul document constituie anexa la « Contractul de prestari servicii turistice ».

Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii.

 

www.pdf24.org    Expediere articol ca PDF   

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top
shared on wplocker.com